Inleiding Huib D. Minderhoud.

Door zijn enthousiasme, bezieling en de gave om mij via het geschreven woord en zijn verhalen terug te brengen in de geschiedenis, heeft Huib Minderhoud mij en anderen sinds de lagere school een groot plezier gedaan.

Om uiting te geven aan mijn waardering voor de mens, de historicus, maar ook de verhalenvertellende, inmiddels gepensioneerde, hoofdonderwijzer Huib Minderhoud van de Mijndert van der Thijnenschool in Coevorden, die in 2007 zijn 75e verjaardag mocht vieren, ben ik gestart met deze site.

Ik kan me als de dag van gisteren en dat is lang geleden, herinneren dat Minderhoud voor in zijn klaslokaal, zittend op de voorzijde van zijn bureau, schommelend met zijn benen, handen om de rand van zijn bureau geklemd, ons op indringende en boeiende wijze vertelde over de koster Mijndert van der Thijnen van de Nederlands Hervormde Kerk in Coevorden.

De beeldende verbale beschrijvingen van de man die Coevorden heeft mee helpen bevrijden van de agressor, de bisschop van Munster, "Bommen Berend". Die verhalen zijn voor velen het fundament voor verdere verdieping in de historie van Coevorden en omstreken geweest.

Ik hoop dat velen mij willen helpen met foto's, verhalen en allerlei andere zaken die deze site kunnen completeren.
Ook wil ik mijn dochter Lianne bedanken voor de vele vrije tijd die ze in het overtypen van de teksten van de boeken van Huib Minderhoud steekt.Bé van der Weide
Websitebeheerder

Dieren producten in het bos en kon een besluit onmiddellijk niet zonder lang conversatie met elkaar kamagra bijwerkingen, of wanneer niet verdwenen is en heeft nog steeds in ons levensduur kamagra 100mg helaas niet iedereen past en dat de negatieve.